Villa 1031

Client  

Krishna & Laxmi Chintum

Location

Road No. 33, Jubilee Hills

Area

8500 sq.feet

Year of Completion

2015

Photo Credit

Ishita Sitwala

Bright Stripes were used to pep up the old sofa sets which retained during this renovation project. The young couple Laxmi and Krishna wanted us to redesign their living space to make it more warm and cozy while retaining its inherent classic character We re-planned their Living Room, Bedrooms, Toilets, Passage and Stairway to better suit their needs. 

 By pairing contemporary, edgy finishes with traditional elements and a refined, yet daring colour palette, our design team could make the space look refreshingly new, yet familiar to the client. Breaking the long stretch in the living room, we added wooden flooring to the informal side for coziness and warmth. The additional window in the background of the TV area was replaced with a veneer finished panel. This took off the clutter and and added better visibility while watching TV.

Design elements like a fabric finished wall paper along with distressed finished furniture and engineered wooden flooring in the bedrooms enhanced the neo-classical theme. Ceiling heights accentuated with antique finish frame on the wall that extended from floor to the ceiling. Small changes like shifting the door opening by a mere 2 feet gave way to a seamless end-to-end storage space for Laxmi's clothes and accessories. 

Design Credit

Shyama with Nikhila & Raghu

 
 
Show More

Entrance Foyer

Drawing & Living

Master Bedroom

Dress & Bathroom